jueves, 27 de febrero de 2020

Noticias

El litoral en perill: pacte dels municipis de la costa davant l'emergència climàtica

Coma-ruga acull els regidors dels municipis de la costa, des de Sitges fins a Tarragona

 

 Coma-ruga ha acollit aquest dimecres 19 de febrer una reunió de regidors de Medi Ambient i Platges de diferents municipis del litoral català central, des de Sitges fins a Tarragona. L'objectiu, posar les bases d'un «pacte de Coma-ruga d'adaptació al canvi climàtic» que impulsi una «gestió més sostenible del litoral de la costa central catalana», segons ha expressat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

La trobada ha comptat amb representants d'ajuntaments com el Vendrell, Calafell, Cunit, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vilanova, Cubelles o Sitges. Tots han compartit les diferents experiències durant els últims temporals que han afectat la costa catalana. «Això ens permet comparar les diferents actuacions i tenir més eines per afrontar la situació, que s'hauran d'anar provant a través del mètode d'assaig i error», ha afegit Martínez.

 

Unitat estratègica davant de la resta d'administracions

De la mateixa manera, el pacte ha de servir per fer «propostes concretes de forma conjunta a les altres administracions», amb l'objectiu de «construir un paradigma que ens ajudi a fer més resilients les platges», ha detallat el batlle del Vendrell. Aquesta primera trobada, convocada pels municipis del Vendrell i Calafell, és el primer pas a partir del qual els municipis buscaran una unitat estratègica per revertir l'actual situació.

Tot i que no s'ha fixat un calendari de trobades, Martínez ha destacat que les diferents reunions que hi ha fixades amb administracions com el Servei de Costes de l'Estat han de servir per avançar en aquesta unitat. Temporals com el Glòria del passat mes de gener han tingut afectacions importants a les platges tarragonines els últims anys, amb una erosió constant de les platges que amenaça el litoral i els veïns que es troben més pròxims al mar. Al Baix Penedès, platges com les del Francàs, al Vendrell, o l'Estany, a Calafell, han patit una important erosió en diverses ocasions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

HISTORIA